torstai 22. lokakuuta 2015

Mallin hommissa


Tämä postaus tulee nyt todella reilusti jälkijunassa, mutta se ei liene haittaa, koska aihe sinänsä ei vanhene. Eräänä päivänä viime talvena, Anita kysyi kiinnostaisiko minua lähteä malliksi. Meikäläisestä ei nyt ihan perinteisiin mallinhommiin ole, mutta kun kuulin mitä Anita tarkoitti, olin välittömästi valmis tarttumaan haasteeseen. Sain kunnian toimia ripsi- ja kulmakarvamallina, joten mikäpä sen mukavampaa – kulmat ja räpsyttimet kuntoon kertaheitolla!

Jyväskylässä Väinönkadulla, Eleganssin tiloissa järjestetyssä koulutuksessa alan ammattilaiset saivat todellisen tietoiskun Lash Creationsin volyymiripsistä sekä kulmakarvojen tuuhentamisesta. Kouluttaja Hanna Hyvönen (Universal Beauty Oy) saapui Iisalmesta kertomaan ja opastamaan kyseisen tekniikan saloihin. Minä sain kunnian toimia ”koekaniinina”. Antauduin luottavaisin mielin ammattilaisten käsiin, ja annoin vapaat kädet toteutuksen suhteen.




Ensimmäisenä sain haaleisiin kulmiini todellisen muodonmuutoksen – mutta hyvin luonnollisen sellaisen. Omien kulmakarvojeni sekaan liimattiin ohuita silkkikuituja. Kuidut liimataan karvaan, nukkakarvaan tai tarvittaessa ihoon. Anita ja Hanna kertoivat, kuinka menetelmän avulla pystytään tuuhentamaan karvoitusta, paikkaamaan aukkokohtia sekä rakentamaan täysin uudet kulmakarvat.

Päämääränä on luonnollinen lopputulos, joka kestää parisen viikkoa. Hanna näytti kuinka homma toimii, ja sen jälkeen muut pääsivät testaamaan menetelmää käytännössä. Aika soljui mukavasti rupatellen, ja pian pääsinkin kurkkaamaan peiliin. Aivan kuin kulmakarvoihini olisi kasvanut hetkessä lisää karvoja juuri sinne minne pitääkin! Olin lopputulokseen erittäin tyytyväinen, ja sain viskata kovassa käytössä olevan kulmakarvakynäni muutamaksi viikoksi meikkipussin pohjalle.

Sitten olikin aika siirtyä ripsien kimppuun. Olen maskaran suurkuluttaja, ja suorastaan rakastan näyttäviä räpsyttimiä. Joten olin enemmän kuin innoissani, kun minulle luvattiin superihanat ja helpot volyymiripset. Minulla ei ollut koskaan aikaisemmin ollut ripsienpidennyksiä, mutta olin haaveillut niistä jo pitkään.

Hannan osaavalla opastuksella minulle valittiin sopivat ripset pituudeltaan sekä kaarevuudeltaan. Moni seikka, kuten omat ripset, silmän muoto jne., vaikuttavat valintaan. Lash Creationsin ripset ovat silkkiä, ja niillä saadaan aikaiseksi todella luonnolliset ja kauniit pidennykset. Koulutukseen saapuneet ammattilaiset olivat kaikki tehneet myös aikaisemmin ripsienpidennyksiä, joten hyvillä mielin heittäydyin mallin rooliin. Nyt opettelussa oli hieman toisenlainen tekniikka, ja nimenomaan Lash Creationsin volyymiripset.

Jälleen Hanna aloitteli työn, jonka jälkeen jokainen pääsi osallistumaan minun täydellisten räpsyttimieni rakenteluun. Makoilin mukavasti silmät kiinni, kädet ja äänet vain vaihtuivat ympärilläni. Keskustelut liikkuivat kaikessa mahdollisessa, usein etenkin matkustelussa ja tietenkin kauneudenhoidossa. Kuulin myös karmaisevia tarinoita siitä, kuinka epäammattimaiset tekijät ovat saattaneet pilata asiakkaan ripset totaalisesti. Tässä – kuten monessa muussakin asiassa – kannattaa todellakin turvautua koulutettuihin ammattilaisiin.

Vihdoin oli loppusilauksen aika, ja sain pienet, punaiset timantit ripsiini. En olisi voinut olla tyytyväisempi lopputulokseen! Hämmästelin peilin edessä todella kevyitä, täyteläisiä ja pitkiä ripsiäni. Ja mikä parasta – ne eivät tuntuneet silmissäni miltään! Ah, niin ihanat!!




Loppuhuomautuksena kerrottakoon, että kulmakarvatuuhennukset kestivät minulla pari viikkoa. Ne irtosivat hyvin luontevasti pikku hiljaa. Ripset sen sijaan kestivät todella kauan, useamman viikon! Tällä kertaa en huollattanut ripsiä, vaan annoin niiden irrota itsestään. Mukava yllätys oli, ettei mitään typerän näköisiä aukkoja ripsiini jäänyt missään vaiheessa. Aion ehdottomasti ottaa vielä joku päivä Lash Creationsin volyymiripset uudelleen, niitä jäi suorastaan ikävä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti