maanantai 24. elokuuta 2015

Valoa, valoa, valoa!Pari päivää ensimmäisen hoitokerran (hedelmähappo + poly-abrasia -hoito + naamio) jälkeen suuntaan jälleen kauneuskeskus Eleganssiin. Odotan jännityksellä, mitä Anita Hentinen-Haapalalla on tällä kertaa mielessä. Edellinen hoito sopi iholleni erinomaisesti – se ei ärsyyntynyt siitä lainkaan, vaan päinvastoin. Mutta nyt on aika kokeilla jotain ihan muuta.

Matkaa kohti ihanaista ihoa jatketaan valon voimin. Anita kertoo, että Eleganssissa ollaan hoidettu E-Style -valoimpulssihoidolla yli viiden vuoden ajan monenlaisia iho-ongelmia. Laitteessa on neljä erilaista hoitopäätä, joiden avulla hoidetaan aknea, couperosaa, kiinteytetään tai poistetaan karvoja. Tulokset ovat olleet huikeita – esimerkiksi erittäin vaikea kystinen akne ollaan pystytty hoitamaan laitteen avulla. Eniten E-Style -hoitoa käytetään tasoittamaan ihonväriä couperosan hoidossa.

Minua varten Anita ottaa esiin kaksi hoitopäätä; toinen on aknea varten ja toinen punoitusta vastaan. Ensin pureudutaan akneen. Valoimpulsseilla nujerretaan ihossa lymyävät bakteerit ja hoidetaan tulehdukset. Sen jälkeen annetaan kyytiä punaisille aknearville, pigmenttimuutoksille ja katkenneille verisuonille.
Anita aloittaa levittämällä kasvoilleni suojaavan geelin. Saan silmilleni vihreät suojalasit E-Style -laitteen pöhistessä vieressäni. Jännittää. Käsittely voi kuulemma tuntua pikkuisilta hyttysenpistoilta ja niinpä odotan mielenkiinnolla miltä ensimmäinen impulssi tuntuu. Sitten – nopea valonvälähdys ja pikkuriikkinen lämmin nipistys. Hoitopäällä käydään läpi posket sekä  leuka, ja samalla kuvittelen bakteerien kuolinkamppailun ihoni syövereissä.

Kun bakteerit ovat saaneet osansa, on aika lisätä geeliä ja vaihtaa toiseen hoitopäähän. Nyt vuorossa ovat kaikenlaiset värimuutokset joita ihossani kyllä piisaa. Impulssit käynnistävät kehon omat korjausmekanismit, jotka aloittavat kamppailun punaisten läikkien kanssa. Tämä käsittely tuntuu hieman enemmän kuin aikaisempi, mutta edelleen tuntemukset ovat lieviä. Kun Anita etenee poskipäiden kohdalle, impulssit ovat kuin pieniä sähköiskuja.

Puolessa tunnissa koko homma on ohi. Saunaa ja hikoilua kannattaa välttää loppupäivän ajan, mitään muita rajoituksia ei ole. Hieman varovasti vilkaisen peiliin – luulen kohtaavani punaisena lehottavan ärtyneen ihon. Mutta ei; mitään muutosta suuntaan tai toiseen ei ole havaittavissa. Näkyviä muutoksia ei edes kannata vielä odottaa, sillä ensinnäkin E-Style -hoito otetaan sarjana ja toiseksi vaikutukset näkyvät vasta ajan kanssa. Ihan aluksi tilanne voi kuulemma jopa pahentua, kun prosessi ihossa käynnistyy.

E-Style -hoito tehdään tavallisesti vähintään kolmen kerran sarjana, mutta joskus tilanne vaatii yli kuusi käsittelykertaa. Vielä on vaikea sanoa, kuinka monta kertaa minun kasvojani täytyy väläytellä. Seuraava käsittely varataan seuraavalle viikolle. Anita arvelee, että parin kuukauden kuluttua lopulliset tulokset ovat nähtävillä. Joten tukeudun vanhaan sanontaan: maltti on valttia.
E-Style -valoimpulssihoito alkaen 75 euroa. (Hinta riippuu hoidettavasta alueesta.)

E-Style -hoidossa hyödynnetään patentoitua elõs-tekniikkaa. Laitteen avulla voidaan hoitaa aknea, häivyttää värimuutoksia, kiinteyttää ihoa ja poistaa ihokarvoja.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti