perjantai 14. elokuuta 2015

AlkuPeilissä näkyy sameat, kirjavat kasvot. Epäpuhtauksia ja arpia siellä sun täällä – näky on suoraan sanoen tunkkainen. Kulmakarvat ovat valjut ja epämääräisesti rehottavat. Tunnustan heti: en ole viime vuosina panostanut lainkaan ihonhoitoon, tai itsestäni huolehtimiseen muutenkaan. Arki soljuu eteenpäin vauhdilla, ja itsensä hukkaa kovin helposti sen pyörteisiin. Mutta nyt päätän muuttaa kurssia. Haluan ihoni kuntoon, ja tiedän kyllä minne mennä.

Kauneuskeskus Eleganssissa Jämsänkoskella Anita Hentinen-Haapala toivottaa minut tervetulleeksi iloiseen tyyliinsä. Anita ja Eleganssi ovat minulle tuttuja monen vuoden takaa. Anita auttoi minua iho-ongelmieni kanssa jo yli kymmenen vuotta sitten. Nyt Anita lupaa kehittää minulle hoito-ohjelman, jonka avulla saadaan hyvästellä epäpuhtaudet ja aknen jättämät jäljet. Se sopii minulle vallan mainiosti!

Ensimmäinen askel on todellinen tehopuhdistus. Samalla Anita kartoittaa tarkemmin ihoni kunnon: epäpuhtauksia ja tulehdusta, sekä eriasteisia aknen jättämiä jälkiä etenkin poskissa. Myös katkenneita verisuonia voi bongailla seasta. Ihoni on hyvin kuiva, kuten se on ollut aina. Eli nyt tarvitaan puhdistusta, kosteutusta ja rauhoittamista… Aikamoinen kavalkadi ongelmia, mutta Anita vakuuttaa tilanteen olevan hoidettavissa. (En tiedä uskallanko tässä yhteydessä edes mainita pieniä juonteita ja ryppyjä, jotka ovat salakavalasti asettuneet kasvoihini… Noh, niistä ehkäpä myöhemmin.)

Meikin poiston jälkeen iholleni levitetään Dermia Solutionin kemiallinen kuorintageeli, jota voidaan kutsua myös hedelmähappovoiteeksi. Se sisältää neljää eri hedelmähappoa. Hmm, ajatus haposta kasvoillani ei saa aikaiseksi riemunkiljahduksia, mutta Anita selventää hoidon olevan täysin kivuton. Lievää kuumotusta voi kuulemma tuntua tehoaineiden jyllätessä. Itse en tunne mitään, vaan saan rentoutua rauhassa viltin alla aineen vaikuttaessa.

Happohoito toimii ikään kuin tehopesuna, jota jatketaan uudenlaisella mikrohionnalla. Tarkalleen ottaen kyseessä on Dermia Solutionin poly-abrasia -niminen hoito. Se on hellävaraisempi kuin perinteinen mikrohionta, ja se sopii jopa punoituksesta kärsivälle couperosa-iholle. Käsittely tuntuukin oikein mukavalta, kuin kevyeltä hieronnalta. Tottunein ottein Anita käsittelee koko kasvot eräänlaisella sauvalla, jonka päässä olevat polymeerista valmistetut nystyrät kuorivat kuollutta ihosolukkoa. Myös kulmakarvat saavat väriä ja uuden muodon.

Lopuksi saan kasvoilleni ah, niin viileän ja raikkaan Dermia Solutionin erikoisnaamion. Oivallan, että kyseessä tosiaan on naamio sanan varsinaisessa merkityksessä, kun Anita asettaa kasvoilleni geelimäisen ”naamarin”. Geelin alla makoilen mukavasti rentouttavaa musiikkia kuunnellen. Voin lähestulkoon tuntea, kuinka ihoni imee kuin pesusieni tehoaineita. Kuvittelen miten ihoni hotkii monitehoista hyalyronia – joka muun muassa silottaa juonteita. (Jeee!) Vartin jälkeen Anita poistaa naamion ja levittää kasvoilleni aivan ihanalta tuoksuvan orkideauutetta sisältävän rauhoittavan voiteen. Se on siinä, ensimmäinen hoito valmis!

Lopputuloksena kasvot näyttävät  kirkkaammilta ja väri on tasaisempi. Iho on pehmeä; eron aikaisempaan tuntee selvästi. Anitan sanoin ”iho on nyt tuuletettu ja se hengittää”. Viimeistellyt kulmakarvat kruunaavat kasvot, ja olen peilin näkyyn huomattavasti tyytyväisempi kuin pari tuntia sitten. Joten ei muuta kuin varaamaan seuraavaa aikaa, saas nähdä mitä kivaa Anitalla on suunnitteilla…
Poly abrasia -hoidon hinta 95 euroa. 


Kuvassa Anitalla käsissään hoidossa käytetty mikrohiontalaite sekä geelinaamio.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti